Meggyes-csokis muffin

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 20 dkg meggybefőtt
  • 26 dkg liszt
  • 3 teáskanálnyi sütőpor
  • 5 evőkanál csokoládé, apróra darabolva
  • 2 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12.5 dkg vaj
  • 2.2 dl kefír

díszítéshez

  • 6 evőkanál meggylé
  • 2 dl tejszín
  • cukor
  • 12 szem meggy
  • csokoládés tortadara

Elkészítés

A vajat kivesszük a hűtőből a sütés előtt 1 órával, hogy megpuhuljon. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A meggybefőttet alaposan lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat és a kefírt. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggyeket. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük. A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából, és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek. Mindegyik muffint átitatjuk 1-2 teáskanál meggylével. Felverjük a tejszínt a cukorral. A muffinok tetjére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.